The drugs don't work...

Kære

En linje fra sangen af britpopbandet The Verve lyder således:

"The drugs don´t work, but I know I'll see your face again"

Jeg har hørt sangen flere gange i mit hoved, og har faktisk accepteret dette udsagn i en al for lang periode de sidste år.

Jeg vil, i den sammenhæng, kraftigt informere dig om, at dette er et farvel og absolut ikke et på gensyn – for dem har der været unødvendigt mange af.

Fornemmelsen er lidt at sammenligne med bruddet med en pige, som man egentlig er temmelig vild med, og i samme moment godt ved er usund og destruktiv for en.

Dette har dog intet med kærlighed eller følelser at gøre, da disse er konstante og også har et bæredygtigt element i sig, mens du derimod er flygtig og overfladisk, og ude af stand til at tilføre mit liv en nødvendig eller ønsket dimension – endsige erfaringsdannelse af nogen grad.

Det startede som en legesyg og nysgerrig leg og måske også selvoptaget overmod, men udviklede sig til at blive en dårlig vane og et svagt karaktertræk.

Jeg er på ingen måde uden skyld i vores affære, og måske skal du ikke klandres overhovedet, men det hjælper mig at være vred og skuffet, og jeg forbeholder mig retten til at have den opfattelse, at du er tarvelig og usympatisk og ikke værd at samle på – det er det jeg synes, du gør ved mig om ikke andet!

Jeg er eksempelvis gentagne gange gået på kompromis med mine principper og andre vigtige dele af hvad jeg værdsætter som en del af min personlighed med dig som selskab – det er der da intet godt at sige om!

En af de værste ting som du har gjort ved mig, udover alle de dumme penge jeg har brugt, støtten til kriminelle tabere, min tåbelige adfærd i rusen og mine løgne – både over for andre, men især mig selv – har været det tyveri af min evne til at kunne more mig og opnå kvalitativ glæde og lykke uden dig. Du har med andre ord stjålet af min oprigtige og naturlige positive og i-sig-selv-hvilende identitet, og erstattet den med lysten til dit hurtige fix af optur, som med tiden er blevet dybere og vanskeligere at betale tilbage og reelt mere nedtur.

Jeg er i skrivende stund stadig dybt forundret over, at du fik sådan et tag i mig, og måske ligger der også andre ting til grund under overfladen, hvis der kradses mere i lakken, og dem skal du ikke bebrejdes, men dem må jeg tage brydetag med uden dig, for du har da på ingen måde vist dig at være den gode ven, frelsende engel, hjælpende ånd eller støttende krykke, jeg anså dig for og brugte dig til at være, og som jeg ukritisk og uansvarligt lod mig lokke og indfange af.

Jeg kunne have mistet alt pga. dig, og ud over min sidste bid af integritet, så vigtigst af alt, mine nære relationer, mit helbred og mine muligheder for at udvikle mig som person…..så fuck dig, som mine egne børn siger til hinanden, når de er uvenner.

Afsluttende vil jeg understrege, at jeg på trods af, at have gransket min hukommelse og mine ræsonnementer grundigt, ikke kan finde på bare en god ting at sige om vores alt for lange forhold, og at det i sig selv er et vink med en vognstang om, at vores forbindelse med hinanden er et afsluttet kapitel og du skal ikke kontakte mig igen!! – så vil jeg til gengæld love dig at returnere tjenesten.

Hilsen din ex

background-v2