Er du pårørende?

...til en stofmisbruger, og har du brug for at tale om det?

Så har du mulighed for at få hjælp, uanset om du er bosiddende i København eller ej!

Du er altid velkommen til at kontakte personalet i PAS, der kan yde telefonisk rådgivning og vejledning til pårørende.

Telefonisk rådgivning kan også fås ved at ringe til rådgivningslinien: ForældreTelefonen på 35555557 man-tors 11-15 og tirs, fre, søn 19-23

 

Er du PÅRØRENDE til én, der er i

behandling i PAS, så kig nærmere her:

Mange pårørende oplever skyld og skam, hvorfor det kan være svært at dele med andre, hvordan man har det. Det giver PAS nu mulighed for at ændre på med grupper for pårørende til folk, der er i behandling i PAS.

Det er vores erfaring, at pårørende påvirkes i større eller mindre grad af en nærtståendes stofafhængighed, derfor kan man også som pårørende have brug for at snakke sine tanker, følelser og oplevelser igennem med andre i en lignende situation som en selv.

Desuden peger flere eksempler på, at den stofafhængige har lettere ved at komme ud af sin stofafhængighed, hvis de pårørende inddrages/også får hjælp.

Hvornår:

Vi mødes den sidste onsdag i hver måned kl. 17.00-19.00 - dog undtaget december måned.

Hvad snakkes der om:

Gennem gruppegangene vil vi bl.a. forsøge at skabe viden om stoffer og hjernens påvirkning. Skabe opmærksomhed på, hvordan man som pårørende kan give udtryk for sine følelser og tanker omkring den afhængiges afhængighed, på en god og konstruktiv måde. Ligeledes vil der være fokus på, hvad det vil sige at gennemgå en forandringsproces, og hvad pårørende kan forvente af en sådan proces.

Derudover snakker vi om, hvordan man kan få opbygget tillid igen, hvordan man kan sætte grænser overfor den stofafhængige og hvordan man kan håndtere situationer, hvor der er risiko for stofindtag, sådan så man bedst muligt passer på sig selv som pårørende. Vi italesætter også den oplevelse af skyld og skam, man kan gå med som pårørende.

Hvordan kommer jeg med i gruppen?:

Du kan tilmelde dig gruppen allerede i dag ved at ringe på tlf. 33 66 20 02. Spørg efter Viviana eller Malene.  Du kan også tilmelde dig via mail til enten Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  Vær opmærksom på, der er begrænsede pladser i gruppen, så tilmeld dig hurtigst muligt. Du forpligter dig ikke til at deltage alle onsdage, men tilmelder dig en onsdag ad gangen.

Du er meget velkommen til at henvende for spørgsmål vedr. gruppen.

Vi glæder os til at se dig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

background-v2